BÉTERA PROGRAMA UN INTERCANI CULTURAL AMB LA CIUTAT ITALIANA DE PONT-SAINT-MARTIN

"Els beterenses estan agermanats amb la ciutat transalpina des de principis de presenta any 2001"

Bétera i la ciutat italiana de Pont-Sant-Martin són germanes. Ambdós poblacions van decidir agermanar-se a principis d'anys i, ara, volen conéixer-se millor. Per això, l'Ajuntament de Bétera té el projecte de realitzar un intercanvi cultural amb PONT-SAINT-MARTIN, i ja està treballant per a esbrinar quines són les vies de finançament més factible que possibiliten la trobada.

 

Vista panoràmica de Pont-Saint-Martin

AYUDES DE LA UNIÓ

Perquè Bétera puga acollir-se a les ajudes que per a sufragar l'intercanvi proporciona la Unió Europea, el programa ha de complir una sèrie de requisits.

En primer lloc, el projecte ha de ser presentat per la ciutat amfitriona, en este cas la valenciana. En cap cas s'admetran els intercanvis en què la ciutat invitada present les sol·licituds.

L'intercanvi ha d'incloure més de deu ciutadans, que no podran ser majoritàriament càrrecs electes locals o funcionaris municipals.

A més, no s'admeten els intercanvis l'interés dels quals siga exclusivament turístic o folklòric, o bé es tracte d'un viatge de recreació, tampoc es finançaran intercanvis dedicats exclusivament a les pràctiques esportives que manquen de contingut pedagògic.

Per això, la Unió donarà prioritat als projectes que incloguen una temàtica o temàtiques culturals determinades a saber: el diàleg sobre els grans temes de l'actualitat europea, com són les institucions, el model social i l'ampliació; els drets fonamentals i la ciutadania europea; la lluita contra el racisme i la xenofòbia; la protecció del medi ambient; la diversitat cultural a Europa; els Jóvens i l'ensenyança; el lloc de les persones amb discapacitat en la societat; el desenrotllament de l'economia local i l'associació; i les xàrcies d'informació i la comunicació multimèdia.

Vista panoràmica  de Bétera

L'Ajuntament de Bétera té la intenció de portar a terme un intercanvi cultural amb la població hermana de Pont-Saint-Martin, que es troba a Itàlia. Per això, el Consistori treballa per a trobar la forma de finançar esta trobada entre poblacions germanes en el marc de la Unió Europea.

Precisament, la línia de finançament més plausible per als beterenses correspon a la "Convocatòria de propostes de suport a les accions a favor dels agermanaments de ciutats" de la Unió Europea. També a nivell nacional hi ha una possible subvenció per mitjà de l'Institut de la Joventut, per mitjà del seu programa de Cooperació Bilateral.

Vista panoràmica  de Bétera. Al fons la Sierra Calderona

La possible línia de finançament correspon a les ajudes que la Unió Europea concedix per a recolzar els agermanaments de ciutats.

Casa Antiga Típica de Pont-Saint-Martin

QUANTIA

La subvenció no podrà sobrepassar el 50% del total dels costos. L'import màxim serà de 50.000 euros i el mínim de 1.000 euros. Les ajudes s'atorgaran per a accions concretes i no impliquen el dret a rebre finançament durant els anys següents. La data límit per a la presentació de propostes és el 10 d'agost.

Quant a el possible finançament nacional, l'Institut de la Joventut concedix ajudes per a costejar la realització de seminaris, trobades, experiències pilot i reunions de treball sobre continguts d'interés per a la joventut, i s'emmarca dins dels convenis culturals entre Espanya i altres països d'Europa. Les activitats van dirigits a experts i tècnics en matèria de joventut, dirigents d'associacions juvenils i responsable d'administracions públiques que treballen amb gent jovençà.

Així doncs, Bétera es prepara per a viure experiències amb un poble germà.